Összefogás a fejlődésért - EFOP-1.5.3-16-2017-00098

Az Emberi Erőforrás Minisztériuma kiírása során, 5 önkormányzat konzorciumi együttműködésben elnyerte az EFOP-1.5.3-16-2017-00098 azonosítószámú humánerőforrások fejlesztése térségi szemléletben- Összefogás a fejlődésért című pályázatot. A konzorcium - a pozitív támogatói döntés értelmében -250.000.000,- Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretén belül. A támogatási szerződés 2018. június 1-jén lépett hatályba. A projekt során a konzorcium vezetője Nyírkarász Község Önkormányzata, a konzorciumi partnerek pedig:

  • Petneháza Községi Önkormányzat
  • Nyírkércs Község Önkormányzata
  • Laskod Község Önkormányzata
  • Nyírtét Község Önkormányzata

A projekt célja a társadalmi keretszerződés csökkentése, mérséklése, továbbá a kistérség belső összefogásának erősítése. A projekt megvalósításával a humán közszolgáltatásban dolgozók képzettségi szintjének fejlesztése, a közoktatásban résztvevő tanulók fejlesztése, a hátrányos helyzetű tanulók oktatási esélyteremtése valósul meg. A projektben megvalósuló beavatkozások hozzájárulnak a tehetséggondozáshoz, a felzárkóztatáshoz szükséges feltételek megteremtéséhez, továbbá a közszolgáltatásban dolgozó emberi erőforrás minőségének javításához.

A projekt tervezett időtartama: 36 hónap

Céljaink:

A megvalósítás ideje alatt szem előtt tartjuk a helyi igényeket, szükségleteket, Céljaink a következők:

· A problémákat helyi közösségekre és erőforrásokra támaszkodva valósítjuk meg.

· HH csoportok körében a munkanélküliség csökkentése, foglalkoztathatóság javítása, munkaerő-piaci helyzetük erősítése, melyet képzésekkel, programokkal érünk majd el. Kompetenciafejlesztés, csoportmunkában történő együttműködési kompetencia fejlesztés, valamint az önálló életvitelre nevelés valósul meg. Társadalmi felzárkóztatás elősegítése.

· Önkéntesség terjesztése és képzések szervezése. Önkéntes pont létrehozása, képzések szervezése a célcsoport számára.

· Önkéntességen alapuló helyi kezdeményezés – Gyerekkuckót foglalkoztató pontot.

· Fiatalok elvándorlásának megakadályozása, vidék megtartó képességének erősítése: (tanulmányok, képzések támogatása).

· Egészségre nevelés, sport fontosságának közvetítése (egészségnap, sportnap, sportbörze)

· Kultúrák közötti párbeszéd erősítése: a Cigány zene hagyományainak újjáélesztése

· Közösségépítés, közösségfejlesztés: fiatalok és az idősebb korosztály segíti egymást, Ifjúsági klub, Szülő klub, Idősek klubja, helyi közösségi rendezvények

Fejleszteni szükséges az álláskeresők személyiségét, önismeretét, kommunikációját. Fontos, a foglalkoztathatóságra való felkészítésük, munkaerő-piacon való megjelenésük elősegítése. Ezt a projekt során kompetenciaméréssel, önismereti tréning szervezésével, munkaerőbörzével, érzékenyítő tréninggel, házi-gazda programmal segítjük.

Naptár

M T W T F S S
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
Hozzáadás a naptárhoz

Hasznos linkek

 Akadálymentes változat